ARCHIEF

BERICHT VAN OVERLIJDEN VAN LUCIEN GOOSSENS

In Maleizen overleed op 13 maart 2018 ex-veldrijder Lucien Goossens, minstens even goed gekend als ‘Patatje’. Lucien werd 81. Hij was sinds begin jaren ’60 actief als veldrijder. Samen met de andere streekrenners Pierre Kumps en Victor Philips zorgde hij ervoor dat veldrijden zeer populair werd in de Druivenstreek.

Lucien was jarenlang helper en sympathisant van onze wielerclub. De Sportvrienden bieden zijn familie hun oprechte blijken van deelneming aan.VLAAMSE DRUIVENCROSS 2017

INTERVIEW MET JOLIEN VERSCHUEREN (DANY VAN HECKE)

Met alle toppers aan de start trekt de vrouwencross in Overijse meer aandacht dan de elite. Jolien Verschueren al eens winnares, wil er haar prestatie van 2015 zondag nog eens overdoen. 

Foto > Hans Deveuster - www.sportfotos.be

Vorig seizoen werd ik derde, en het jaar voordien pakte ik de bloemen mee naar huis. Het klikt tussen ons en dan ga je supergemotiveerd naar die Druivencross toeleven. Overijse is echt een omloop naar mijn hart. Veel klimmen, moeilijke stukken in de weide, al bij al veel berijdbare zones en loodzwaar zondermeer. We staan voor een drukke periode en tot nu toe had ik geen regelmaat in mijn prestaties. In Overijse wil ik zondag alleszins gensters slaan en de aanzet geven tot een mooie eindejaarsperiode.Hopelijk valt het weer mee en blijft het parcours op mijn maat. Al hangt ook veel zo niet alles van de conditie van de dag af. Iemand met een slechte dag kan er zeker niet mee. Ik had graag de omloop eens verkend. Maar als sportlerares en begeleidster aan de kleuterschool in Marke zit dat er niet in. Jammer, maar zondag zal ik er vroeg staan en kan je er op aan dat ik voor de start mijn rondjes al wel zal gedraaid hebben.’ klinkt het hoopvol.

Voorzitter Willy Van Roy: ‘We pakken dit jaar met een mooie damesaffiche uit. De Druivencross heeft in het verleden de dames altijd met open armen ontvangen. Een paar seizoenen geleden was Pauline Ferrand Prévot zelfs vragende partij om bij ons te komen rijden. En toch krijgen de dames hier bij ons een zware omloop voor de wielen geschoven. Dat ze allemaal graag naar hier afzakken bewijst enerzijds dat de dames geen schrik hebben van al dat klimwerk en anderzijds krijgen we appreciatie voor de inspanningen die we de afgelopen jaren hebben geleverd. Toen damesveldrijden nog basic was deden we mee. Nu de populariteit bij de dames er met rasseschreden op is vooruitgegaan lijkt onze cross een perfecte aantrekkingskracht uit te oefenen. De liefde moet van twee kanten komen en bij de dames hebben we het gevoel dat het zo is. Daarom lijkt het me aangewezen om hen in de toekomst alle waarden te geven die het vrouwenveldrijden verdient.’ alsnog Willy Van Roy.GRATIS PUBLIEKSBUSSEN VOOR DE TOESCHOUWERS VAN DE VLAAMSE DRUIVENCROSS

Op zondag 10 december 2017 wordt in Overijse de Vlaamse Druivencross gereden. Mathieu van der Poel gaat er alles aan doen om voor het derde jaar op rij deze veldritklassieker te winnen!

Overijse biedt één van de spectaculairste, zwaarste en meest gevarieerde omlopen in de hele veldritwereld. Een bijkomend voordeel is het 100% natuurlijk karakter van het parcours zonder artificiële hindernissen. Overijse is een eerlijke wedstrijd en staat garant voor een bitsige strijd.

Vanaf 10 uur mag er veldritspektakel verwacht worden in het centrum van Overijse, want naast de Druivencross voor heren elite zijn er ook nog de wedstrijden voor nieuwelingen, junioren, beloften en dames.

De organiserende wielerclub ‘De Sportvrienden’ denkt ook aan de toeschouwers en legt voor het eerst gratis ‘publieksbussen’ in.

Er wordt busvervoer voorzien heen en terug naar het parcours van 11.00 tot 14.30 uur en van 16.00 tot 18.00 uur.

 • Komende van Jezus-Eik langs de Brusselsesteenweg vanaf Delhaize. Opstapplaatsen aan: Delhaize, Gamma, Wijnen Dewit, halte Sint-Martinusschool.
 • Komende van Huldenberg langs de N253 vanaf Kaalheide. Opstapplaatsen aan: Kaalheide, Kouterstraat en Puttestraat.

Bovendien zorgen ‘De Sportvrienden’ ook voor een publiekstent in de weide en voor reuzenschermen langsheen het parcours, zodat iedereen de spannende veldritstrijd van dichtbij kan volgen.

MEER INFO

Willy Van Roy


NIEUW DIT JAAR > CROSS VOOR MINIEMEN & ASPIRANTEN

Download
Klik hier voor een printvriendelijke versie.
171216-PARCOURS MINIEMEN ASPIRANTEN - 25
Adobe Acrobat document 34.7 MB

DE EERSTE EDITIE VAN DE VLAAMSE DRUIVENCROSS VOOR MINIEMEN EN ASPIRANTEN

Dat het wielrennen in het algemeen en het veldrijden in het bijzonder leeft in de Druivenstreek is duidelijk. De Druivencross van Overijse wordt al jarenlang omschreven als ‘de moeder aller veldritten’. Deze traditierijke cross op zowat het mooiste parcours van Vlaanderen met uitsluitend natuurlijke hindernissen inspireert nu ook de jonge renners!

Initiatiefneemster en tevens cross-mama van beloftevolle renner Xander Danckaarts geeft de ontstaansreden: ‘Het veldrijden is populair in Vlaanderen en België, maar het is zo jammer dat we telkens het hele land moeten doorkruisen om onze kinderen zelf te laten ‘crossen’. Op een heel seizoen zijn er slechts 5 veldritten in Vlaams- Brabant die georganiseerd worden voor miniemen of aspiranten. Hoog tijd dus om daar iets aan te doen’.

Daarom wordt beroep gedaan op vzw Wielerclub de Sportvrienden voor de organisatie. ‘Natuurlijk willen we niet pretenderen dat we alles zelf en alleen kunnen,’ aldus initatiefneemster Sandra Wille, ‘vandaar dat de samenwerking met vzw Wierclub de Sportvrienden voor ons essentieel is om dit project op poten te zetten.’

Voorzitter Willy van Roy treedt bij; ‘Uiteraard willen we dit sportieve initiatief steunen. Onder bepaalde voorwaarden natuurlijk, maar we zijn ervan overtuigd dat onze Vlaamse Druivencross jongeren inspireert. Als die jongeren nu ook nog eens letterlijk in de sporen van hun fietshelden kunnen treden, denk ik dat ze een echte cross-hoogdag kunnen beleven.’

Het parcours is 2 kilometer lang en bevat naast 2 stevige stroken bergop, ook modder en kasseistroken. In de boszone wordt zelfs het parcours van de profs volledig overgenomen.

De weidezone wordt niet aangedaan wegens té zwaar voor de jonge talenten en ook de openbare weg wordt vermeden om praktische én veiligheidsredenen.

PROGRAMMA

10 uur

U8

10:30 uur

U9

11 uur  

U10

11:30 uur

U11

12:15 uur

Dikkebandenrace (8 – 15-jarigen) – onder voorbehoud

12:45 uur

U12

13:30 uur

U13

14:30 uur

U14

TOEGANG GRATIS

 

BIJ VRAGEN

SANDRA WILLE

E-mail > sandrawille2002@gmail.com

GSM > +32 474 994 496

 

WILLY VAN ROY

E-mail > de.sportvrienden@proximus.be

Telefoon > +32 2 687 96 54

GSM > +32 477 85 48 80

 VLAAMSE DRUIVENKOERS 2017 - UITSLAGEN

Download
Klik hier voor een printvriendelijke versie
uitslagen.dewielerbond.be_Kalender_Uits.
Adobe Acrobat document 1.9 MB


DE VLAAMSE DRUIVENKOERS 2017 - FEESTTENT

5 DAGEN FEESTEN IN ‘SPIEGELTENT’

Wielerclub ‘De Sportvrienden’ pakt dit jaar tijdens de Druivenfeesten van Overijse uit met een nieuw initiatief. Naast de traditionele Druivenkoers op woensdag 23 augustus 2017 wordt dit jaar ook een nostalgische spiegeltent geplaatst.

Tientallen jaren geleden was een spiegeltent het hoogtepunt van elke kermis. Intussen zijn deze mobiele danspaleizen al lang uit het kermiscircuit én het collectieve geheugen verdwenen. Wie ze ooit heeft gekend, kan het verleden laten herleven. Wie ze niet heeft gekend, moet zeker een kijkje komen nemen.

WAAR : onderaan Speelberg, aan de hoek van de J. Tombeurstraat en de Molendreef.

Van zaterdag tot dinsdag kan men er terecht voor frisse dranken en leuke muziek, en wordt er voor 30 euro een smakelijk ‘druivenmenu’ aangeboden.

Dit menu bestaat uit hoofdschotel en dessert en er worden gegarandeerd authentieke druiven uit Overijse in verwerkt.

Op woensdag kan er iets worden gedronken in de spiegeltent of kan worden ingetekend op VIParrangementen (zie www.desportvriendenoverijse.be).

ZATERDAG 19 AUGUSTUS

Open van 7u30 tot...

Tussen 11u30 en 15 uur bieden wij volgende druivenmenu aan

 • Kalkoenhaasje met druifjes uit Overijse, Parijse champignons en kroketjes
 • Verse vruchtensalade

 

ZONDAG 20 AUGUSTUS

Open van 11 tot...

Tussen 11u30 en 15 uur bieden wij volgende druivenmenu aan:

 • Warme zalm met fijne groentjes en kroketten
 • Rijstpap met druiven

 

MAANDAG 21 AUGUSTUS

Open van 13 tot...

Tussen 16 uur en 19 uur bieden wij volgerde druivenmenu aan:

 • Halve kip met appelmoes en vers gebakken frietjes
 • IJs met druiven

 

DINSDAG 22 AUGUSTUS

Open van 11 tot...

Tussen 11u30 en 15 uur bieden wij volgende druivenmenu aan:

 • Varkensgebraad met fijne groentjes en krieltjes
 • Verse vruchtensalade

 

WOENSDAG 23 AUGUSTUS

Open van 10 tot...

Voor wie iets wenst te drinken. Op woensdag wordt geen druivenmenu aangeboden

We bieden op de wedstrijddag ook 2 verschillende VIP-arrangementen aan:

 • VIP-lunch > 3-gangen menu -  14u30 in ‘Den Tram’ - € 120
 • VIP-café - Vanaf 16u30 - BBQ in en rond de Spiegeltent - € 75

INTERESSE ?

 

WEGENS DE BEPERKTE RUIMTE IS RESERVATIE AANGEWEZEN

Minimaal 5 dagen vooraf

Dit kan door een mailtje te sturen naar de.sportvrienden@proximus.be met vermelding van naam en voornaam, datum van reservatie en aantal personen.

Wij bezorgen u dan een bevestiging met betalingsgegevens

 

Reservatie is pas geldig bij betaling

op rekening van vzw ‘Wielerclub de Sportvrienden Overijse’ BE36 7512 0663 3581

Er kunnen vooraf ook kaarten voor het druivenmenu worden aangekocht bij de bestuursleden

‘DE SPORTVRIENDEN’ VERWELKOMEN JULLIE GRAAG GEDURENDE DE DRUIVENFEESTEN IN DE SPIEGELTENT.

OOK ZONDER VOORINSCHRIJVING (RESERVATIE) IS IEDEREEN WELKOM IS VOOR EEN LEKKERE HAP, DRANK EN DANSPLEZIER.VLAAMSE DRUIVENKOERS 2017 - AFFICHE

Download
Klik hier voor een printvriendelijke versie van deze affiche
AFFICHE DRUIVENKOERS 2017.pdf
Adobe Acrobat document 41.0 MB


STEUN DE 57ste 'VLAAMSE DRUIVENKOERS'

Uw hulp bij het organiseren van onze 57steVlaamse Druivenkoers’ is zeer welkom.

Aan elke steunkaart van € 0,50 is een gratis tombola verbonden.

Maak kans op één van de vele mooie prijzen…en waarom niet op een van beide hoofdprijzen:

Een waardebon van € 2000 op een ‘Scott-fiets’.

Een aanhangwagen van ‘De Rudder Autocenter’.

Deze steunkaarten kunnen bij elk bestuurslid van ‘De Sportvrienden’ verkregen worden.

Alvast bedankt.10 JUNI 2017 > KAAS- & BREUGHELAVOND

De 'Sportvrienden Overijse' danken jullie voor het steunen van de 'Vlaamse Druivenkoers' door het kopen van onze steunkaarten en aanwezigheid op onze jaarlijkse 'Kaas- & Breughelavond'.

Klik hier of op de afbeelding hiernaast en geniet van onze sfeerfoto's.


Webmaster: Karel Cumps

Anjelierenlaan 40

BE 1820 Steenokkerzeel.

info@desportvriendenoverijse.beHET WEER IN OVERIJSE