VLAAMSE DRUIVENKOERS - WEDSTRIJDINFO

(VOORLOPIGE) DEELNEMERSLIJST

GIRMAY AAN DE START VAN VLAAMSE DRUIVENKOERS OVERIJSE

Vilvoorde, 18 augustus 2022 – Overijse vormt op woensdag 24 augustus het decor voor de 62ste editie van de Vlaamse Druivenkoers. Vorig jaar schudde Remco Evenepoel een lange solo uit zijn benen, dit jaar prijken opnieuw heel wat mooie namen op de voorlopige deelnemerslijst. Biniam Girmay neemt het op tegen een mix van snelle en klassieke mannen.

Om 12.30 uur zal op de Dreef in Overijse het startschot weerklinken voor een nieuwe editie van de Vlaamse Druivenkoers. 192 kilometer en 20 hellingen verder komen we te weten wie zich tot opvolger van Remco Evenepoel kroont. Quick-Step Alpha Vinyl Team, de ploeg van de titelverdediger, rekent dit jaar op het duo Ballerini Stybar, twee ex-winnaars van Omloop Het Nieuwsblad.

Eén van hun uitdagers is Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux. Aimé De Gendt eindigde vorig jaar derde en ook Girmay heeft goede herinneringen aan de Druivenstreek. De Eritreeër, die eerder dit jaar Gent-Wevelgem en een rit in de Ronde van Italië wist te winnen, reed vorig jaar al top tien in de Druivenkoers. Amper een maand later stond hij met een zilveren medaille op het WK podium bij de U23 mannen te schitteren en dat na een wedstrijd over de hellingen die ook op woensdag 24 augustus op het menu staan.

Ook Lotto Soudal komt met een mooie formatie aan de start. De Belgische ploeg rekent op het viertal Ewan, Vermeersch, Campenaerts en Wellens. De regio van de Druivenkoers ligt die laatste als gegoten, want in 2018 reed hij in Overijse naar de zege in De Brabantse Pijl. Nog meer Belgisch geweld vinden we bij Alpecin-Deceuninck, dat Jasper Philipsen naar voren schuift. De tweevoudig ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk krijgt de steun van Dries De Bondt, tweede in de Druivenkoers in 2020.

Naast Ewan en Philipsen maken nog enkele snelle mannen zich klaar voor de Vlaamse Druivenkoers Overijse. Zo kiest Groupama – FDJ voor de eindsprint van Démare, terwijl Israel – Premier Tech de Italiaan Nizzolo samen met Vanmarcke en Clarke aan de start brengt. Die laatste won in de recentste Ronde van Frankrijk nog de kasseienrit naar Wallers-Arenberg.

WK-HELLINGEN

Het parcours van de Vlaamse Druivenkoers Overijse zal bovendien bij sommige renners herinneringen aan het afgelopen WK in Vlaanderen oproepen. Met de Smeysberg, Moskesstraat, S-Bocht Overijse – Taymansstraat, Bekestraat en de Veeweide vormen namelijk alle hellingen van de Flandrienlus het decor van de Druivenkoers.

Dat maakt ook Inge Lenseclaes, burgemeester van de druivengemeente Overijse, bijzonder enthousiast: "Onze pittige bergjes zorgen steeds weer voor een koersfeest, zowel voor renners als voor supporters. Wie er ook mag winnen, het wordt ongetwijfeld opnieuw een ideale afsluiter van onze Druivenfeesten."

 

Wie dit jaar zijn naam aan de erelijst van de Vlaamse Druivenkoers Overijse mag toevoegen, ontdekken we omstreeks 17 uur bij de aankomst op de Dreef.

ROADBOOK

Download
Klik hier voor een printvriendelijke versie van het Roadbook
DK-2022 - ROADBOOK - 220822 -01.pdf
Adobe Acrobat document 4.8 MB

Download
Klik hier voor een printvriendelijke definitieve deelnemerslijst
DK-2022 - DEELNEMERSLIJST DEFINITIEF.pdf
Adobe Acrobat document 2.4 MB
HET WEER IN OVERIJSE